Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2008

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ


Το βαθμιδωτό μπουκέτο παιδιών στα αριστερά είναι μέρος από την ομάδα των "αφανών ηρώων" που στήριξαν ουσιαστικά και υπεύθυνα την πρώτη ημερίδα των Σχολικών Βιβλιοθηκών Δυτικής Αττικής με θέμα: "Από τα ιερογλυφικά στο διαδίκτυο. Το χθες και το αύριο της ανάγνωσης". Βιντεοσκόπησαν, φωτογράφησαν, ανέλαβαν το κέτερινγκ, στόλισαν, κράτησαν σημειώσεις για άρθρα, έκαναν την μικροφωνική εγκατάσταση. Ο λόγος για τους μαθητές και τις μαθήτριες των 1ου και 2ου Γενικών Λυκείων Ελευσίνας που ανησυχούσαν όσο και οι ενήλικοι διοργανωτές για τις οργανωτικές λεπτομέρειες της εκδήλωσης. Ευχαριστούμε Αύρα, Ελένη, Κώστα, Μαρία Β., Μαρία Γ., Ρουσλάν, Σωκράτη, και ανώνυμη ομάδα παιδιών που πρόθυμα κουβαλήσατε καρέκλες. Ευχαριστώ, κι εσένα, νεαρέ του Πυρουνακείου, που δε ρώτησα το όνομά σου, αλλά βγαίνοντας κατάκοπος από την ενισχυτική το απόγευμα μου είπες ανταποκρινόμενος στις ευχαριστίες μας "Μα αυτό είναι το σχολείο, κυρία. Να βοηθάμε ο ένας τον άλλον"


Περισσότερα για την ημερίδα στο μπλογκ του συναδέλφου κου Νίνου εδώ. Διαβάστε το άρθρο στον τοπικό τύπο στη σελίδα 7 της εφ. ΘΡΙΑΣΙΟ . Για στιγμιότυπα από την ημερίδα, πατήστε Χαιρετισμούς, Από τα ιερογλυφικά στο αλφάβητο, Το πορτραίτο του αναγνώστη. Δουλειά του Σωκράτη Ρ., Α Λυκείου

3 σχόλια:

socratisr είπε...

Ήμουν και εγώ εκεί σαν αφανής ήρωας .
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή..
Εγώ ,η Αύρα και η Ελένη ξεκινήσαμε και πήγαμε στο Πυρουνάκειο στις 8:30 το πρωί , προετοιμαστήκαμε , κάναμε πλακά , γελάσαμε και χαροποιηθήκαμε όταν είδαμε πως όλα έβαιναν καλώς.
Εγώ στην βιντεοσκόπηση , η Αύρα Σ. διπλά μου να κρατά σημειώσεις για το άρθρο , η Ελένη Ρ. , η Μαρία Β. και η Μαρία Γ. στο Μπουφέ , ο Κώστας και ο Ρουσλάν στον ήχο. Όλοι ήμασταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τον «εχθρό*»
Αλλά πιστεύω πως το αποτέλεσμα μας ικανοποίησε όλους…..
Αυτό που μου έκανε περισσότερο εντύπωση ήταν η οργάνωση του Ελληνοαμερικανικού σχολειού, καθώς και οι πληροφορίες για την γραφή .
Σωκράτης Ρ.
*ένα τυχαίο πρόβλημα που θα μπορούσε να συμβεί.

Emmanuel Ninos είπε...

Συγχαρητήρια για την ημερίδα.
Χάρηκα πολύ που είδα τέτοια χαμογελαστά, ευγενικά παιδιά.

Συγχαρητήρια Ελένη Καραβανίδου για την εισήγησή σου.
Ήταν αυτή που ξεχώρισα για την πρωτοτυπία της.
Πολύ καλό και το ppt που φαντάζομαι πως θα σου πήρε πολύν καιρό να το φτιάξεις.

Έβαλα μερικές φωτογραφίες κι εγώ
στο μπλογκ μου
http://vivliothiki.blogspot.com/2008/10/16102008-2.html

Ανώνυμος είπε...

Είμαι νέο μέλος στη βιβλιοθήκη .Μου αρέσει ο χώρος, να ασχολούμαι με αυτά και μερικές φορές διαβάζω. Σήμερα ρώτησα την υπεύθυνη αν τα βιβλία θα παύουν να υπάρχουν ή θα γίνουν ηλεκτρονικά. Η υπεύθυνη χάρηκε για την ερώτηση γιατί ήταν το θέμα της ημερίδας της Βιβλιοθήκης Δυτικής Αττικής. Εγώ πιστεύω ότι τα βιβλία θα εξαφανιστούν και τα εγγόνια μας θα γράφουν και θα διαβάζουν ηλεκτρονικά. Δεν το βρίσκω αρνητικό εφ’ όσον θα πιάνουν ελάχιστο χώρο , αλλά σίγουρα θα πονάνε τα μάτια μας.
Μαρια Χριστινα Α'5