Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2009

Η ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΚΗ ΜΑΣ ΟΜΑΔΑ ΒΡΑΒΕΥΕΤΑΙ!


Το φετινό μας πρόγραμμα etwinning, Between the Lines, που είναι μια διαδραστική αναγνωστική λέσχη εφήβων με το Οικονομικό Κολλέγιο "Ion Ghica" στο Targoviste της Ρουμανίας, απέσπασε το δεύτερο βραβείο (κατηγορία 16-19 χρονών) στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό. Το βραβείο παρέλαβαν οι συντονιστές του έργου των δύο σχολείων στην Πράγα, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2009, στα πλαίσια της φετινής Διάσκεψης etwinning. Σύμφωνα με την επιτροπή «πρόκειται για ένα έργο που επέδειξε εξαιρετική συνεργασία και διάδραση μεταξύ των μαθητών, δημιουργική χρήση των νέων τεχνολογιών, ενώ παράλληλη καλύφθηκε το θέμα σε ευρεία έκταση.» Περισσότερα εδώ. Η Σχολική Βιβλιοθήκη εύχεται και στις δύο ομάδες πάντα επιτυχίες!

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι ωραία ;;; Θα ήταν ακόμη καλύτερα αν παίρναμε το 1ο βραβείο αλλά δεν πρέπει να είμαστε πλεονέκτες γιατί η 2η θέση είναι πολύ σημαντική και να μην ξεχνάμε ο,ι διακριθήκαμε από πολλά σχολεία της Ευρώπης στην κατηγορίας μας.....

Emmanuel Ninos είπε...

Συγχαρητήρια Ελένη, εύχομαι να εμπνέεις πάντα!
Μπράβο και στα παιδιά και σε όσους συναδέλφους εκπαιδευτικούς συνέβαλαν.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στα παιδιά και στους υπεύθυνους καθηγητές. Ευχόμαστε η δουλειά σας να εμπνεύσει και άλλους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Λυκείου για να έχουν την ευκαιρία να δουν ότι μπορούν να κάνουν και κάτι άλλο, πραγματικά αξιόλογο, εκτός από το να προετοιμάζονται για τις εισαγωγικές στο Πανεπιστήμιο! Πάντως εμείς,οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, εμπνευστήκαμε από το έργο σας και μάθαμε πολλά που θα εφαρμόσουμε στα σχολεία μας, όπως για παράδειγμα η άψογη λειτουργία της βιβλιοθήκης σας!
Χρυσή Παπαλοπούλου-Νηπιαγωγός
Ζαπρούδης Ζαφείρης-Δάσκαλος

Ιωάννα Λουλάκη είπε...

Μπράβο! και ηλεκτρονικά Ελένη...
Ζηλεύω τους...μαθητές σου για λογαριασμό των δικών μου!
Τώρα που μπήκα για τα καλά στην τεχνολογία θέλω να μάθω κι' άλλα!
Ήδη σχεδίασα πώς να αξιοποιήσω τις φρέσκες ηλεκτρονικές γνώσεις μου στη βιβλιοθήκη μου...
(είπα: έφυγα από το εκπαιδευτικό σύστημα, όχι όμως από τις σχολικές βιβλιοθήκες...Ήδη μου πρότειναν σχολεία να τους βοηθήσω σε διάφορα...και φυσικά δέχτηκα, όσο βέβαια είναι χειμώνας, γιατί από Απρίλιο θα "πάρουμε τα όρη τα βουνά"...

Ανώνυμος είπε...

Πανευρωπαϊκά βραβεία eTwinning – 2η Θέση για 2 ελληνικά σχολεία!!
Με πολύ χαρά και φέτος, είδαμε ελληνικά σχολεία να «αριστεύουν» σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις επιδόσεις τους στη δράση Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης! Τα σχολεία μας που βρέθηκαν μεταξύ των 10 φιναλίστ και κατέλαβαν τελικά την 2η Θέση σε κάθε μια από τις κατηγορίες στις οποίες διαγωνίστηκαν είναι:
Δημοτικό Σχολείο Δημητριτσίου, συντ. εκπαιδευτικός κος Ζαφείρης Ζαπρούδης, με το έργο «Μια σταγόνα ταξιδεύει / A traveling raindrop» (Κατηγορία 4-11)
1ο Γενικό Λύκειο Ελευσίνας, συντ. εκπαιδευτικός κα Ελένη Καραβανίδου, με το έργο «Between the lines» (Κατηγορία 16-19)
Η βράβευση έγινε στο πλαίσιο της ετήσιας διάσκεψης eTwinning 2009 που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα το τριήμερο 13-15 Φεβρουαρίου.
Τα δύο ελληνικά έργα που βραβεύτηκαν θα προβληθούν και θα συμπεριληφθούν σε ειδική έκδοση της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης ως παραδείγματα καλής πρακτικής, ενώ οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε κάποιο από τα εργαστήρια ανάπτυξης και δικτύωσης που θα διοργανωθούν μέσα στο 2009 σε μία ευρωπαϊκή πόλη.

Επιπλέον, συγχαίρουμε και τα ακόλουθα ελληνικά σχολεία που έφτασαν έως τον τρίτο γύρο αξιολόγησης (κατάλογος επίλεκτων υποψηφίων):
Ειδικό Δημοτικό Πσ.Κ.Β.Ε, Νίκος Δαλακούρας για το έργο «I'm great the way I learn»
1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, Δέσποινα Μωυσίδου και Ελένη Γρηγοριάδου για το έργο «ALL UNDER THE SAME EUROPEAN SKY»
2ο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και Πρότυπο Σχολείο (Λύκειο) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Φωτεινή Καραγκιαούρη και Δήμητρα Τσοκακτσίδου αντίστοιχα, για το έργο «Musik in der Klasse»
8ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, Αναστασία Πιτσούλη και Βασίλειος Βασιλακάκης για το έργο «The world of geometry»

Συγκεντρωτικά, στα 22 έργα που έφτασαν στον τρίτο γύρο αξιολόγησης συμμετείχαν 7 ελληνικά σχολεία! Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς και μαθητές μας για το ποιοτικό έργο τους!

Αντιγραφή από την ιστοσελίδα www.etwinning.gr

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 1ου ΕΠΑΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ είπε...

Συγχαρητήρια στους μαθητές της αναγνωστικής ομάδας του 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας και στη φίλεργη συνάδελφο Ελένη.

Ανώνυμος είπε...

2ο ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ETWINNING ΓΙΑ ΤΟ 1ο ΓΕΛ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
Ανακοινώσεις - Τελευταια Νεα
06-03-2009

Μία ακόμα διάκριση ήρθε να προστεθεί, αυτές τις μέρες, στις επιτυχίες των σχολείων της Διεύθυνσής μας.
Αφορά στο 2ο βραβείο, που απέσπασε η Αναγνωστική Ομάδα της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας «Αριστοτέλειο», στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης (etwinning). Η διάσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Πράγα κατά το διάστημα 13-15 Φεβρουαρίου και το πρόγραμμα του σχολείου μας κρίθηκε άριστο.
Το πρόγραμμα που βραβεύτηκε (between the lines) έγινε μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών, σε συνεργασία με το Colegiul Economic της πόλης Targoviste της Ρουμανίας.
Η διάκριση αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, δεδομένου ότι οι υποψηφιότητες ήταν εξαιρετικά πολλές (550).
Η άποψη της ίδιας της κριτικής επιτροπής, που αναφέρει ότι: «πρόκειται για ένα έργο που επέδειξε εξαιρετική συνεργασία και διάδραση μεταξύ των μαθητών, δημιουργική χρήση των νέων τεχνολογιών, ενώ παράλληλα καλύφθηκε το θέμα σε ευρεία έκταση», δεν αφήνει περιθώριο για περαιτέρω κολακευτικά σχόλια από μας.
Αξίζουν πολλοί έπαινοι στα παιδιά του 1ου ΓΕΛ Ελευσίνας αλλά και στην καθηγήτριά τους. Με αυτή τους τη διάκριση έγιναν οι καλύτεροι πρεσβευτές της χώρας μας και της πόλης μας στο συνέδριο.

Αντιγραφή από την ιστοσελίδα της Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής
http://dide-dytik.att.sch.gr//index.php?option=com_content&task=view&id=279&Itemid=154

katerinaki είπε...

mpravo sas paidia sinxaritiria....!!!!!!panta tetoia....tha ithela ki ego para poli to sxolio m na eperne meros se ena tetoio diagonismo alla emeis koimomaste...ton upno tou dikaiou...ase pikra....:(