Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΜΕΝΗ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑ


Σήμερα 12 του Μάη 2009, το μεσημέρι, είχαμε τη χαρά και την τύχη να συναντήσουμε το δημιουργό των βιβλίων "Τα μηχανάκια", "Βιοτεχνία Υαλικών", "Η φανέλα με το εννιά", συγγραφέα κο Μένη Κουμανταρέα, που μίλησε στο προσηλωμένο του κοινό για ζητήματα λογοτεχνικά, κοινωνικά, πολιτικά. Ο κύριος Κουμανταρέας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του φιλολόγου κου Γιάννη Γεωργακόπουλου, συζήτησε με μαθητές, καθηγητές και γονείς μεταβάλλοντας με άνεση το σιωπηλό δέος του κοινού σε φιλική συζήτηση, όπου άστραψε το οξύ πνεύμα του παρατηρητή-δημιουργού σε συνδυασμό με την σπάνια ικανότητα του προσεκτικού ακροατή. Το συμπέρασμα; Ο άνθρωπος και το έργο του ταυτίζονται. Λιτότητα, ειλικρίνεια, υπόγειο χιούμορ, ανθρωπιά χωρίς μεγαλοστομίες, στάση ευθύνης απέναντι στην εποχή μας, είναι μερικά από τα γνωρίσματα του λογοτέχνη μας που δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους μαθητές μας. Πατήστε επάνω στην αφίσα για να δείτε το αφιέρωμα των μαθητών μας για τον συγγραφέα. Μπείτε στο "Καφενείον Ο ΜΕΝΗΣ" για να δείτε τι συζητήσαμε μαζί του.Περισσότερα στον τοπικό τύπο.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια της Αναγνωστικής Ομάδας του Αισχυλείου Γυμνασίου:

"Μια εξέχουσα προσωπικότητα της λογοτεχνίας. Απλός, άμεσος, καυστικός, ιδιαίτερα επικοινωνιακός με τα παιδιά, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις"

"Ο κύριος Μένης ήταν πολύ καλός. Μας έκανε να γελάμε, ήταν ευγενικός, καλοδιάθετος. Όλα αυτά που μας έλεγε ήταν ενδιαφέροντα και απολαύσαμε την ομιλία του". Ζορζώνης Χρήστος

"Ο κύριος Μένης ήταν πολύ συμπαθητικός και πολύ καλός μαζί μας. Τα πράγματα που μας έλεγε ήταν εξαιρετικά και μας ενδιέφεραν. Αυτή η επίσκεψη σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη." Αρχοντούλη Μαρία

Ανώνυμος είπε...

Τα σχόλια της ομάδας του Αριστοτελείου Λυκείου:

"Μου έκανε εντύπωση ότι, ενώ είναι άνθρωπος κάποιας ηλικίας, μας πλησίασε, ήταν μέσα σε όλα, δεν νιώσαμε χάσμα γενεών"
"Ήταν υπέροχος! Τον ερωτεύτηκα!"
"Περάσαμε πολύ ωραία μαζί του"
"Μου άρεσε που έλεγε τα πράγματα με το όνομά τους"΄
'Ήταν ΑΠΛΟΣ! Στην αρχή φοβόμαστε να μιλήσουμε, αλλά είχε χιούμορ και μας έκανε να νιώθουμε άνετα"
"Καθόλου δήθεν, ούτε φευγάτος. Δεν έχει μείνει πίσω στην εποχή του"

ggk είπε...

Ο ΜΈΝΗΣ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΕΑΣ ΣΤΟ 1Ο ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

«Γήινος» και «καθημερινός»,προσηνής κι ευπροσήγορος, μακριά από περισπούδαστες αναλύσεις και επικοινωνιακές ακροβασίες, φιλικός σαν ο «δικός» μας άνθρωπος της πλαϊνής πόρτας ο συγγραφέας κ. Μένης Κουμανταρέας, πέρασε το κατώφλι του σχολείου μας την Τρίτη 12 Μαΐου 2009.
Σε μια δίωρη συζήτηση που κύλησε απλά και ευχάριστα, ξεδίπλωσε τις σκέψεις του, τις εμπειρίες και τους προβληματισμούς του, για το χθες και το σήμερα.
Ανέλυσε τις πηγές της έμπνευσης του, τα ερεθίσματα ,τα βιώματα και τις εικόνες, που στάθηκαν οι αφορμές του συγγραφικού του έργου.
Ανέδειξε την απέριττη απλότητα των σημαντικών ανθρώπων, αγγίζοντας το νεανικό και ενήλικο ακροατήριο του, με την σεμνότητα της συμπεριφοράς και του λόγου του.
Σε χαμηλούς τόνους, αναφέρθηκε στο άσχημο παρελθόν, και σκόπιμα αχνά και φευγαλέα, στις προσωπικές του «πολιτικές εμπειρίες».
Δίδαξε ήθος, επιμένοντας στην ανάγκη να ξεπερνάμε γρήγορα το κακό παρελθόν, αγωνιζόμενοι για μια καλλίτερη κοινωνία και ένα καλλίτερο πολιτικό και κοινωνικό μέλλον.
Ενθουσιασμένα τα παιδιά, ξεκλείδωσαν μία μία τις σκέψεις τους, τους προβληματισμούς τις αγωνίες, τις απορίες και τα ερωτηματικά τους, ώσπου ένοιωσαν σαν μία συντροφιά
Τα προσωπικά δώρα, και οι φωτογραφίες ήταν το επιστέγασμα μιας συνάντησης, που θα τα συνοδεύει για όλη τους τη ζωή, ως ανάμνηση χαράς δημιουργίας και ποιοτικής ανθρώπινης επικοινωνίας.
Εμπνευστής της συνάντησης, ο φιλόλογος κος Γεωργακόπουλος Ιωάννης, ένας από τους καθηγητές του 1ου Λυκείου που τιμούν και κοσμούν το σχολείο μας με την παρουσία τους.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η αναγνωστική ομάδα του 1ου Γυμνασίου με τις καθηγήτριές της, ο διευθυντής του σχολείου μας κος Αργυρίου Αργύρης, καθώς και καθηγητές του Λυκείου..
Η εκδήλωση ήρθε να προστεθεί στην πλούσια δραστηριότητα των καθηγητών και μαθητών του σχολείου μας τη φετινή χρονιά.
Η διοίκηση του συλλόγου θέλει για άλλη μια φορά στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς ,να συγχαρεί τους υπεύθυνους καθηγητές και τα παιδιά, για το υψηλό επίπεδο των δραστηριοτήτων τους που τιμά την πόλη μας και την σχολική μονάδα του 1ου Γεν .Λυκείου Ελευσίνας.

libelef είπε...

Ευχαριστούμε θερμά τον συγγραφέα κύριο Μένη Κουμανταρέα για τη δωρεά του στη Σχολική Βιβλιοθήκη!

libelef είπε...

Απίστευτη η είδηση του χαμού του. Γιατί; Ποιος θα ήθελε να βλάψει τον ευγενή αυτόν άνθρωπο;
Καληνύχτα, κύριε Μένη...