Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκό Εργαστήρι


Λένε ότι όταν κατορθώνει να συνδέει ο εκπαιδευτικός τη μάθηση με τη χαρά έχει πετύχει τον ιδανικό στόχο προκειμένου να αποκτήσει ο μαθητής κίνητρα για την δια βίου παιδεία. Στο εργαστήρι επαγγελματικής κατάρτισης etwinning στη Βόννη, δάσκαλοι και καθηγητές από 26 χώρες της Ευρώπης, βίωσαν οι ίδιοι τη χαρά της μάθησης, της ανταλλαγής απόψεων και της γνωριμίας μεταξύ τους. Άνθρωποι από διαφορετικές κουλτούρες, με κοινή γλώσσα τα αγγλικά, ανακάλυψαν ότι η αγωνία του δασκάλου να βελτιώσει τη διδασκαλία του και να χρησιμοποιήσει τις νέες τεχνολογίες προς όφελος των παιδιών είναι διασυνοριακό φαινόμενο και μας ενώνει όλους. Μέσα σε τέσσερις μέρες, καθίσαμε μαζί, συνεργαστήκαμε, συμφάγαμε, συζητήσαμε, όλα μέσα σε ένα εξαιρετικά φιλόξενο και ευχάριστο κλίμα, για το οποίο φρόντισε το γερμανικό NSS. Αποκορύφωμα υπήρξε το αποχαιρετιστήριο δείπνο στην Κολωνία με θέα τον καθεδρικό ναό, δίπλα στον Ρήνο, με γεύσεις από όλα τα κράτη που συμμετείχαν. Ένα αληθινά πανευρωπαϊκό φινάλε! Περισσότερα εδώ.

Οι εικόνες είναι από την ελληνική παρουσία που έγινε αισθητή στο εργαστήρι: Κρασί και μέλι φερμένο από τα Γιαννιτσά, μπακλαβαδάκια Κοζανίτικα, η ελληνική σημαία καμωμένη με ελιές και σουσαμένια κριτσίνια, ρόδι, άρτος και ηλιόσποροι για τον μύθο της Περσεφόνης από την Ελευσίνα, μυρωδιά από βασιλικό σερραϊκό και οι μελωδίες του Χατζιδάκι! Διαβάστε την ελληνική εμπειρία στους ιστοχώρους των εκπαιδευτικών:
Αμπράζη Ζωή (Γιαννιτσά), Ζαπρούδης Ζαφείρης (Σέρρες), Νάκα Τούλα (Κοζάνη), Νικολάου Αγγελική (Ρόδος), Χαρδαλούπα Ιωάννα (Αχαΐα) και Ελισάβετ Παντή από την Κύπρο.