Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Παπαδιαμάντης. Ένα εργαστήρι με το Πυρουνάκειο.


Create your own video slideshow at animoto.com.

Μια εικαστική και ηχητική προσέγγιση του διηγήματος του Παπαδιαμάντη «Το μοιρολόι της φώκιας» επιχείρησε σήμερα η Δευτέρα λυκείου του Πυρουνακείου Ελευσίνας. Το τμήμα, με την συνοδεία της φιλολόγου του κας Ζαχαρούλας Σπυράτου, θέλησε να εργαστεί βιωματικά στο χώρο της βιβλιοθήκης για να πάρει μια ιδέα για τον τρόπο που αυτή στηρίζει τη διδασκαλία και επιτρέπει τη διαθεματικότητα. Χωρισμένα σε ομάδες τα παιδιά, δούλεψαν άλλα στους υπολογιστές και άλλα με πηγές έντυπες και ψηφιακές, φιλοτέχνησαν το εξώφυλλο του διηγήματος, το ιχνηλάτησαν την κίνηση των ηρώων σε ηλεκτρονικό σκίτσο, επένδυσαν το διήγημα με ήχους ( όπως το εκείνο «μπλουμ!» με το οποίο μας αιφνιδιάζει ο κυρ-Αλέξανδρος), διάβασαν παράλληλα κείμενα (Φόνισσα, Σταχτομαζώχτρα), έκαναν βιογραφικό σημείωμα (σύνδεση με το μάθημα της Ν.Ε. Γλώσσας), γεύτηκαν τις αρχικές φράσεις των διηγημάτων του μεγάλου μας Σκιαθίτη και το αποτέλεσμα ήταν η συγκεντρωτική αφίσα που αναρτήθηκε και σχολιάστηκε. Ακολούθησε η προβολή της ταινίας του Π.Ι. Κύπρου και το εργαστήρι έκλεισε με τα δώρο της βιβλιοθήκης: φυσικά έναν σελιδοδείκτη.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η επίσκεψη που κάναμε με την τάξη μου στη Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου ήταν μια όμορφη,δημιουργική κ ενδιαφέρουσα εμπειρία.Σ'εμένα προσέφερε πολλές καινούριες ιδέες.Θα ήθελα να ευχαριστήσω την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης κα Ελένη Καραβανίδου για την πολύτιμη βοήθειά της. Σπυράτου Ζαχαρούλα

Ανώνυμος είπε...

Η ταινια μας εκανε τρομερη εντυπωση!Ηταν πολυ ρεαλιστικη εφοσον ειχαμε διαβασει το κειμενο αν και ηταν μικρη την χαρηκαμε ιδιαιτερα!!!
Οι μαθητριες του τμηματος του Πυρουνακειου!!!!