Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΜΑΣ

Μια έκπληξη μας περίμενε σήμερα με το άνοιγμα της βιβλιοθήκης. Στο παράθυρο ήταν τοποθετημένο ένα βιβλίο. Πλησιάζοντας είδαμε ότι στο οπισθόφυλλο ήταν κολλημένη μια ετικέτα: "Δεν έχω χαθεί... Είμαι ένα βιβλία που ταξιδεύει! Πάρε με και διάβασέ με!" Με χαρά συνειδητοποίησα ότι ήταν ένα βιβλίο bookcrossing. Και τι σύμπτωση! Αυτή την εποχή γίνεται πρόγραμμα A Taste of Maths που καταγίνεται και με τους μαθηματικούς, την ιστορία των μαθηματικών, γεύσεις... μαθηματικών και άλλα πολλά. Ο τίτλος είναι ατάκα του Bertrand Russel για τον Wittgenstein! Παραθέτω μερικά ωραία:
"Αν οι άνθρωποι γνώριζαν τι λέγεται πίσω από την πλάτη τους, δεν θα υπήρχαν ούτε τέσσερις φίλοι πάνω στη γη." Blaise Pascal
Ένας πολυλογάς φλυαρούσε επί ώρα μπροστά στην Αριστοτέλη (384-322 π.Χ.) και στο τέλος πρόσθεσε: "Ελπίζω να μη σε εκνεύρισα με την πολυλογία μου". "Καθόλου" του απάντησε εκείνος, "ούτε καν άκουγα τι έλεγες".
Στην αγορά κατέβηκε ο Διογένης (421-323 π.Χ.) κι άρχισε να φωνάζει: "Ακούστε με, άνθρωποι". Μόλις όλοι στράφηκαν προς το μέρος του, είπε: "Είπα άνθρωποι, όχι βλάκες".