Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Το Πυρουνάκειο στη Σχολική Βιβλιοθήκη



"Ελευτερία, Χρέος, Κρητική ματιά, Ζορμπάς, ταξίδια" είναι μερικές λέξεις-απόσταγμα από την έρευνα που πραγματοποιήσαν σήμερα μαθητές και μαθήτριες του Πυρουνακείου Λυκείου Ελευσίνας στη Βιβλιοθήκη. Τα παιδιά, συνοδευμένα από την φιλόλογό τους, κα Ζαχαρούλα Σπυράτου, εργάστηκαν σε ομάδες, συντονισμένες από συμμαθητές τους, που είχαν προηγηθεί σε άλλον χρόνο και είχαν δοκιμάσει οι ίδιοι τις θεματικές ασκήσεις, ώστε να βοηθήσουν τους υπόλοιπους. Και τα κατάφεραν θαυμάσια. Η ζωή και το έργο του Καζαντζάκη, η Ασκητική ως αφίσα, η Πινακοθήκη των ηρώων του, τα ταξίδια του μέσα από το Google Earth ερευνήθηκαν μέσα από φύλλα εργασίας που αξιοποιούσαν πλήθος πηγών, έντυπων, ψηφιακών, και το Ίντερνετ, κινητοποιώντας τους διαφορετικούς τύπους μάθησης μέσα σε μια τάξη με έμφαση τον οπτικοακουστικό και τον κιναισθητικό Στο τέλος παρακολούθησαν απόσπασμα από την ταινία του Κακογιάννη "Αλέξης Ζορμπάς" και έφυγαν για τον απογευματινό τους αγώνα με διάβασμα και φροντιστήρια, αφήνοντας πολύ καλές εντύπώσεις.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΑΠΗΤΗ ΕΛΕΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ Κ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ Μ ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟ Κ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ.ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΚΥΡΙΑ ΕΛΕΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΜΑΘΑΜΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΑΚΗ ΓΕΓΟΝΟΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ..ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ Η ΤΑΞΗ ΗΡΘΕ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑ ΕΠΙΤΥΧΩΣ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ..