Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Όνειρα στη Βουδαπέστη



Η αναγνωστική ομάδα της Βιβλιοθήκης επέστρεψε από την Βουδαπέστη, όπου είχε κληθεί να παραλάβει το πρώτο βραβείο στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό etwinning 2011, στην κατηγορία λυκείου, ανάμεσα σε συνολικά 300 έργα σχολείων της Ευρώπης.
Στις τέσσερις μέρες της παραμονής της συμμετείχε στην κατασκήνωση και στο συνέδριο etwinning, μαζί με τους Πολωνούς και Κυπρίους συνεργάτες της από το Lublin και τη Λακατάμεια.
Ένα χρόνο πριν, είχε αρχίσει project με τίτλο Bookraft, και σύνθημα "Χέρια και Μυαλά σε δράση". Στόχο είχε να ενισχύσει την αγάπη για το βιβλίο σαν περιεχόμενο και σαν αντικείμενο, αναδεικνύοντας νέους τρόπους προσέγγισης της ανάγνωσης και εκτίμησης του οικείου και αλλότριου πολιτισμού καθώς και αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση.
Το ταξίδι στην μαγευτική Βουδαπέστη ήταν ακόμα μια μαθησιακή ευκαιρία με κοινωνικές και εθνικές παραμέτρους. Τα μέλη της ομάδας, έδρασαν σαν πρεσβευτές της χώρας αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από τους ευρωπαίους συνέδρους. Για μερικά παιδιά ήταν το πρώτο τους αεροπορικό ταξίδι. Έκαναν δεσμούς φιλίας με τους συμπαθείς Πολωνούς και τα Κυπριωτάκια μας και έδωσαν ραντεβού στην Ελλάδα το καλοκαίρι που μας έρχεται.
Θερμές ευχαριστίες σε όλες στις συνεργάτιδες του έργου, την πολύτιμη συνοδό κα Πουλοπούλου, τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, τους διευθυντές μας και τις σχολικές βιβλιοθήκες που μας στήριξαν, καθώς και την ελληνική υπηρεσία στήριξης  NSS. Διαβάστε το άρθρο που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο εδώ.

1 σχόλια:

Kat Tz. είπε...

Τα συγχαρητήριά μου και από εδώ! Δεν έχω λόγια! Είμαι σίγουρη ότι και για σένα και για τα παιδιά θα μείνει αξέχαστο. Μην παρακουράζεσαι. Κράτα τη γλυκειά γεύση της αναγνώρισης, κάνε λίγο αγρανάπαυση και ας ετοιμαστούμε να γίνεται για νέα συνάντηση Κινητής Αναγνωστικής Λέσχης, στην οποία να παρευρεθούν και τα παιδιά της αναγνωστικής ομάδας σας, να μας πουν για την εμπειρία τους!